Turen til Grønland marts 2022

10/3

Program:

 1. Fly til Kangerlussuaq

  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1031/index.html

  Video

 2. Tur til indlandsisen

  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1032/index.html

 3. Nordlys
  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1033/index.html

 

11/3

Program:

 1. Fly til Ilulissat

  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1131/index.html

 2. Byvandring.

  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1132/index.html

12/3

Program:

 1. Sejlads til Isfjorden

  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1231/index.html


13/3

Program:

 1. Hundeslæde
  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1331/index.html

 2. Isfjordsmuseet
  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1332/index.html

 3. Vandretur
  BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1333/index.html

 

14/3 extra dag

Program:

 1. Snestorm. Endelig en gang sne i Grønland. Dejlig oplevelse. Det var dog ikke værre end at vi kunne vandre nogle timer rundt i byen.
 2. Byvandring, hjemmesløjd, havn. Vi besøgte et værksted hvor flere personer skar og sleb i ben. Birgitte købte en flot Eskimo ting.
  Vi kom lige før lukketid ind i en dejlig butik. Damen sagde, at hun vsr ved t lukke, men vi fik lov at se og købe. Jeg købre et par sælskindsluffer (fantastiske til mine cykelture) og en kaffekop. Pegerne købte også en del, og da vi forlod butikken takkede damen og meddelte at vi hvde reddet hendes dag.
 3. Rejemad. Vi kunne ikke opdrive grønlandske rejer nogle steder, men på Cafe Inuit (anbefalet af vor turguide) fik vi endelig en platte med rejer - uhm hvor de smagte.
 4. Kulturhus. Her udstillede Jim Lyngvild, idet han ikke fik lov af kommunen at udstille på museet. Det skyldes, at den danske direktør af museet havde givet ham lov til at udstille der. Men kommunen blev stødt over at en dansker havde lavet billeder med grønlandske motiver, det skulle være en grønlænder. Udstillingen blev aflyst i sidste øjeblik og direktøren fyret. Begge dansker spiste middag på vort hotel (Isefjord) og Jim boede på hotellet. Udstillingen blev så henlagt til kulturhuset med fernisering og det hele. Vi var først på stedet dagen efter og tog en del billeder.

BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1403/index.html

I byen var der flere hundepladser, her er een af dem. Man søger om en plads til hundene, og kommunen bevilger og angiver et sted for et engangsbeløb på 150 kr. Man skal så opgive pladsen hvis kommunen skal bruge den.


15/3

Program: hjemtur
BilledAlbums/GrønlandturenAlbum1503/index.html